Οι δίσκοι μας


Οι δίσκοι μας

Η συλλογή δίσκων μουσικής είναι αποτέλεσμα ευγενικής χειρονομίας του επίτιμου πρέσβη Χρήστου Διαμαντόπουλου και της συζύγου του που πραγματοποιήθηκε τη δεκαετία του 1960 επί προεδρίας Κώστα Νικολάκη Μούχα. Αποτελείται από 1000 περίπου δίσκους βινυλίου, κλασσικής μουσικής και το περιεχόμενό του εκτείνεται θεματικά από το Μπαρόκ μέχρι τους νεώτερους Έλληνες Γιάννη Χρήστου και Ιάνη Ξενάκη.

Η «συλλογή Διαμαντόπουλου» περιλαμβάνει έργα συμφωνικής μουσικής και μουσικής δωματίου. Η όπερα καταλαμβάνει μικρό τμήμα και εκπροσωπείται από τους Weber, Wagner κ.α.

Η συλλογή διαθέτει ιστορικότητα λόγω των σπάνιων εκτελέσεων αλλά και της καταγραφής μιας περιόδου περάσματος από τις 78 στις 33 στροφές και από το μονοφωνικό στο στερεοφωνικό σύστημα. Η σπανιότητα τους έγκειται στην εποχή και φυσικά στο υλικό τους. Παρά τις φθορές του χρόνου, διατηρούν στην ηχογράφησή τους αυτήν την ιδιαίτερη «υγρή» αντίληψη στο άκουσμά τους, ακόμη και αν πρόκειται για μονοφωνικούς δίσκους.

Παγκόσμια πρώτη ηχογράφηση έργων τη...
Παγκόσμια πρώτη ηχογράφηση της 8ης ... 
Email : info@anagnostikicorfu.com | president@anagnostikicorfu.com | secretary@anagnostikicorfu.com | library@anagnostikicorfu.com
enteuktirio@anagnostikicorfu.com
Copyright ©2020 Powerd by INFONETweb.NET