Πίνακες


Πίνακες Κερκυραίων Ζωγράφων του 19ου αι και 20ου αιώνα

Η συλλογή εικαστικών έργων της Αναγνωστικής Εταιρίας μπορεί να θεωρηθεί μια από τις ενδιαφέρουσες ιδιωτικές συλλογές στην Ελλάδα. Περιλαμβάνει πάνω από διακόσια έργα γνωστών καλλιτεχνών του 19ου και 20ου αιώνα, χωρίς ωστόσο να λείπουν και θαυμάσια δείγματα εικαστικής δημιουργίας παλαιότερων αιώνων.

Η Αναγνωστική Εταιρία, ένα από τα κέντρα της αστικής ζωής στην Κέρκυρα, σχεδόν από την ίδρυσή της, έγινε χώρος φιλοξενίας, προβολής και ανάδειξης του έργου σημαντικών εικαστικών δημιουργών που συνδέονται με το νησί.  Κλασσικοί Έλληνες καλλιτέχνες του 19ου αι., που κατάγονταν από το Ιόνιο και ζούσαν ή παρεπιδημούσαν κατά διαστήματα στην Κέρκυρα, ζωγράφιζαν και δώριζαν τα έργα τους για να κοσμήσουν τις αίθουσες της Εταιρίας ή να αναπτύξουν πνευματικές σχέσεις μαζί της.

Το περιεχόμενο της εικαστικής συλλογής της Εταιρίας περιλαμβάνει ελαιογραφίες (πορτραίτα και τοπία), υδατογραφίες και γλυπτά, προσφέροντας έναν κύκλο καλλιτεχνικής δημιουργίας που αναδεικνύει ποικιλόχρωμα τη φυσιογνωμία της επτανησιακής πνευματικής και καλλιτεχνικής ζωής. Μέσα από τις ετερόμορφες και ετερόκλιτες εικόνες της εικαστικής έκφρασης, από το λυρικό νατουραλισμό και την ηθογραφία, έως την απόλυτη αφαίρεση και τον κυβισμό, που τα συναντά κανείς στις αίθουσές της, προβάλλονται ανάγλυφα οι συγκλίσεις, οι αποκλίσεις, η διαλεκτική και η κριτική σκέψη των Επτανησίων καλλιτεχνών.

Καποδίστριας Ιωάννης, Πρώτος Κυβερν...
Βουλγάρις Ευγένιος ...
Θεοτόκης Νικηφόρος ...
Βράϊλας Αρμένης, Πέτρος...
Μουστοξύδης, Ανδρέας ...
Γερόντσης Πέτρος, αρχιτέκτων ...
Θεοτόκη- Αλμπρίτζη Ισαβέλλα...
Αλβάνα- Μηνιάτη, λόγια Κέρκυραία...
Θεοτόκος βρεφοκρατούσα...
Μορφή γέροντος...
Μορφή γέροντος...
Κεφαλή νέου...
Παιδική μορφή...
Άποψη της κεντρικής πλατείας και το...
Το σπίτι του Δεβιάζη στον Ποταμό...
Υδατογραφία του Στέφανου Τριβώλη...
Οι Άγιοι Ιάσων και Σωσίπατρος...
Μπενίτσες...
Κάτω Πλατεία, το ανάκτορο των αρμοσ...
Το ανάκτορο Μον Ρεπό. Στο βάθος το ...
Πλατεία Βραχλιώτη...
Αγναντεύοντας την Ήπειρο από το μπα...
Μία γερόντισσα στο κεφαλόσκαλο...
Κερκυραϊκή φύση την άνοιξη... 
Email : info@anagnostikicorfu.com | president@anagnostikicorfu.com | secretary@anagnostikicorfu.com | library@anagnostikicorfu.com
enteuktirio@anagnostikicorfu.com
Copyright ©2019 Powerd by INFONETweb.NET